Πρωτιά για το 12ο ΓΕΛ Πατρών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Με επιτυχία διεξήχθη η τελική φάση στο Γαλάτσι με περισσότερους από 3000 συμμετέχοντες – Σχολεία της Αχαΐας και Ηλείας στις πρώτες θέσεις!

Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με 1230 μαθητές/τριες, 265 προπονητές/τριες και ανάλογο πλήθος την Κυριακή 4 Μαρτίου η τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018. Εκατοντάδες μαθητές όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, βρέθηκαν στο κλειστό ολυμπιακό γυμναστήριο Γαλατσίου έχοντας πάρει πρώτα την πρόκριση από την περιφέρειά τους, όπως και από τη Δυτική Ελλάδα.

Στην OPEN κατηγορία Λυκείου, το 12ο ΓΕΛ Πατρών κατέλαβε την 1η θέση με την κατασκευή τους η οποία λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και περιέχει αυτοματισμούς που λύνουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

Έτσι λοιπόν οι Φώτης Ρεντζής, Γεωργία Μενύχτα, Νίκος Σταθόπουλος (Β’ Λυκείου) και Ανδρέας Πιτσής (Α’ Λυκείου) από το 12o ΓΕΛ  Πατρών, με προπονήτρια την κ. Νικολίτσα Μέρμελα ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στην κατηγορία τους και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το κατόρθωμα ανάμεσα σε 50 συμμετοχές πανελληνίως.

Στη σύνθετη δοκιμασία της κατηγορίας Γυμνασίου, η ομάδα Capacitors (Robotica.gr) με μαθητές τους Φίλιππο Αντωνόπουλο (Β’ Γυμνασίου Πειραματικό Πατρών) Γιώργο Κατσαρό (Γ’ Γυμνασίου Καστριτσίου) και Απόστολο Μητρέλη (Β’ Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών) κατέλαβε την 8η θέση, με προπονητή τον Αντρέα Τσιμπούρη. Οι δύο ομάδες του Γυμνασίου Λεχαινών από την Ηλεία Gymlech_2 με τους Σπύρο Μέτσο, Γιάννη Μέτσο και Ανδρέα Καρασάββα, καθώς και Gymlech_1 με Νίκο Πανταζή, Διονύση Αντωνιάδη και Νικολέτα Κωνσταντοπούλου κατέλαβαν την 15η και 16η θέσεις αντίστοιχα ανάμεσα σε 72 συμμετοχές πανελληνίως. Και τις δύο ομάδες καθοδήγησε προπονητικά ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου Αριστείδης Γεωργάκης.

Η δοκιμασία είχε να κάνει με το δωδεκάωρο σύστημα κωδικοποίησης μηνυμάτων που ήταν διαδεδομένο στη Βυζαντινή περίοδο και πραγματοποιείται πάνω σε ένα «δρόμο» της αυτοκρατορίας που ενώνει τις παραπάνω πόλεις. Τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που ακολουθούσαν τα μηνύματα, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα και τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν στο δρόμο τους.

Επίσης, η ομάδα της Ελληνικής Mensa με προπονητή τον Κωστή Ευθύμιο, αποτελούμενη από τους μαθητές Αλέξανδρο Μπάδα (55ο Δημοτικό Πατρών), Ανδρέα Ζήκο (26ο Δημοτικό Πατρών), Ανδρέα Τέκο (46ο Δημοτικό Πατρών), Χαράλαμπο Κοτσιά (53ο Δημοτικό Πατρών) και Χαράλαμπο Σκιαδόπουλο (2ο Δημοτικό Παραλίας) κατέκτησαν τη  18η θέση ανάμεσα σε 85 ομάδες στην κατηγορία Δημοτικού. Το θέμα της φετινής πρόκλησης για την ανοικτή Κατηγορία του Δημοτικού ήταν ο «Εποικισμός του Άρη».

Πηγή: https://www.patrasevents.gr/article/334478-protia-gia-to-12o-gel-patron-ston-panellinio-diagonismo-ekpedeutikis-robotikis

Αφήστε μια απάντηση