Υπηρεσία κτηματολογίου – Απογραφή Δεκεμβρίου 2017

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, φίλοι εκπαιδευτικοί καλησπέρα,

 

όπως  είναι γνωστό τα σχολεία πρέπει να υποβάλουν δύο φορές το χρόνο την απογραφή του εξοπλισμού τους (μία φορά την περίοδο του Δεκεμβρίου και άλλη μία στη λήξη του σχολικού έτους) σύμφωνα με τις εγκυκλίους  170926 (21/10/2014), 193115/Δ2 (28/11/2014),83542/Α4 (26/5/2015), 81640/Α4 (16/5/2017) με θέμα: “Ηλεκτρονική απογραφή Τ.Π.Ε. εξοπλισμού σχολικών μονάδων και μονάδων υποστήριξης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”

Με βάση αυτό σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  • Το Κτηματολόγιο των υποδομών ΤΠΕ των σχολείων λειτουργεί στη διεύθυνση http://inventory.sch.gr
  • Το Κτηματολόγιο προϋποθέτει διαβαθμισμένη πρόσβαση και για το λόγο αυτό θα πρέπει οι λογαριασμοί των αρμόδιων εκπαιδευτικών να εξουσιοδοτηθούν κατάλληλα.
  • Για την πρόσβαση στην υπηρεσία και την απόδοση ρόλων στο προσωπικό του σχολείου σας, μπορείτε να υποβάλλετε τα αιτήματα στο σύστημα υποστήριξης χρηστών του ΠΣΔ, http://helpdesk.sch.gr.
  • Στο αίτημα σας θα πρέπει να αναφέρετε τo όνομα χρήστη του εκπαιδευτικού στο ΠΣΔ που θέλετε να οριστεί για κάθε ρόλο. Οι εκπαιδευτικοί που θα οριστούν, να διαχειριστούν την υπηρεσία του κτηματολογίου, πρέπει να έχουν λογαριασμό στο ΠΣΔ και να ανήκουν στο σχολείο.  Δεν είναι δυνατό να οριστούν χρήστες  (USERNAME) για λειτουργίες  που δεν είναι χρήστες του ΠΣΔ.

Για κάθε σχολική μονάδα προβλέπονται τρείς (3) ομάδες διαχείρισης (ρόλοι) όπως πιο κάτω. Θα πρέπει δίπλα σε κάθε ρόλο να αναγράφεται  το όνομα χρήστη του εκπαιδευτικού στον οποίο θα αποδοθεί ο συγκεκριμένος ρόλος.

Δείτε το ακόλουθο παράδειγμα:

Καθηγητής με e-mail = testprof@sch.gr

ΕΙΣΑΓΩΓΗ : Εισαγωγής εξοπλισμού στο κτηματολόγιο. (καθ. πληροφορικής) =testprof

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: Διαχείρισης εξοπλισμού   (υπ. εργαστηρίου)=testprof

ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ : Απογραφής εξοπλισμού   (διευθυντής)= testprof

Στο ρόλο ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ πρέπει να οριστεί αποκλειστικά ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ / ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του σχολείου. Στους άλλους δύο ρόλους αν δεν υπάρχει καθηγητής πληροφορικής ή υπεύθυνος εργαστηρίου μπορεί να οριστεί και πάλι ο διευθυντής/υποδιευθυντής ή ένας εκπαιδευτικός που έχει καλύτερη επαφή με τα θέματα χρήσης εξοπλισμού Πληροφορικής .  Είναι δυνατό στους ρόλους ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ & της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ να οριστούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί Για παράδειγμα  στην ομάδα ΕΙΣΑΓΩΓΗ μπορούν να οριστούν  δύο ή και τρείς εκπαιδευτικοί  (π.χ δύο καθηγητές πληροφορικής και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου)

 

Σας ευχαριστούμε που εμπιστεύεστε τις υπηρεσίες του ΠΣΔ

 

Είμαστε στη διάθεσή σας.

Για την  υπηρεσία Κτηματολογίου του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου

Αφήστε μια απάντηση