.
Μήνας: Δεκέμβριος 2017
Συμπληρωματική ενημέρωση σχετικά με τον 30ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής 2017-2018
Προτεινόμενα βήματα για την καταγραφή του εξοπλισμού ΤΠΕ του σχολείου για την διευκόλυνση της καταχώρησης στο σύστημα απογραφής (inventory.sch.gr)
Δείτε εδώ οδηγίες για Ubuntu και Windows.
1η ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής Αχαΐας για το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ
Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί
στην Πάτρα για την Π.Ε. Αχαΐας,
Στο χρονικό διάστημα από 18 έως 21 Απριλίου σε κτηριακό συγκρότημα που θα γνωστοποιηθεί σε επόμενη ανακοίνωση.
Το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, στοχεύει στο να δίνει κίνητρο για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών γι’ αυτό και βραβεύει την κάθε συμμετοχή.
Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε σχολείο από όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα της περιοχής που βρίσκεται, με την επισήμανση ότι η οργάνωση του Φεστιβάλ δεν μπορεί να καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
(α) Μία σύντομη παρουσίαση (<10΄) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο.
(β) Υπολογιστής και βίντεοπροβολέας ή οθόνη τουλάχιστον 19’ από το σχολείο για την δημιουργία περιπτέρου παρουσίασης, ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής και μία ομάδα μαθητών στον εκθεσιακό χώρο για ένα χρονικό διάστημα 2-3 ωρών, ώστε να εκθέτουν το έργο τους και να απαντούν σε ερωτήσεις γι’ αυτό.
(γ) Ανάρτηση κατάλληλου υλικού για κάθε έργο στην τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ με ευθύνη του συντονιστή εκπαιδευτικού Πληροφορικής. Η ανάρτηση πραγματοποιείται αυτόματα με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής.
δ) Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να συμμετέχει το πολύ σε δύο έργα.
Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο έγγραφο.
Συνημμένα
Ενημερωτική Ημερίδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τα Δημοτικά 18/12 ΠΔΕΔΕ
47ο Ιστοσεμινάριο – Εφαρμογές τεχνολογιών Διάχυτου και Κινητού Υπολογισμού και Διαδικτύου των Πραγμάτων (UMI) στην Εκπαίδευση 20/12/17–17:00-18:30
Υπηρεσία κτηματολογίου – Απογραφή Δεκεμβρίου 2017
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, φίλοι εκπαιδευτικοί καλησπέρα,
όπως είναι γνωστό τα σχολεία πρέπει να υποβάλουν δύο φορές το χρόνο την απογραφή του εξοπλισμού τους (μία φορά την περίοδο του Δεκεμβρίου και άλλη μία στη λήξη του σχολικού έτους) σύμφωνα με τις εγκυκλίους 170926 (21/10/2014), 193115/Δ2 (28/11/2014),83542/Α4 (26/5/2015), 81640/Α4 (16/5/2017) με θέμα: “Ηλεκτρονική απογραφή Τ.Π.Ε. εξοπλισμού σχολικών μονάδων και μονάδων υποστήριξης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”
Με βάση αυτό σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
- Το Κτηματολόγιο των υποδομών ΤΠΕ των σχολείων λειτουργεί στη διεύθυνση http://inventory.sch.gr
- Το Κτηματολόγιο προϋποθέτει διαβαθμισμένη πρόσβαση και για το λόγο αυτό θα πρέπει οι λογαριασμοί των αρμόδιων εκπαιδευτικών να εξουσιοδοτηθούν κατάλληλα.
- Για την πρόσβαση στην υπηρεσία και την απόδοση ρόλων στο προσωπικό του σχολείου σας, μπορείτε να υποβάλλετε τα αιτήματα στο σύστημα υποστήριξης χρηστών του ΠΣΔ, http://helpdesk.sch.gr.
- Στο αίτημα σας θα πρέπει να αναφέρετε τo όνομα χρήστη του εκπαιδευτικού στο ΠΣΔ που θέλετε να οριστεί για κάθε ρόλο. Οι εκπαιδευτικοί που θα οριστούν, να διαχειριστούν την υπηρεσία του κτηματολογίου, πρέπει να έχουν λογαριασμό στο ΠΣΔ και να ανήκουν στο σχολείο. Δεν είναι δυνατό να οριστούν χρήστες (USERNAME) για λειτουργίες που δεν είναι χρήστες του ΠΣΔ.
Για κάθε σχολική μονάδα προβλέπονται τρείς (3) ομάδες διαχείρισης (ρόλοι) όπως πιο κάτω. Θα πρέπει δίπλα σε κάθε ρόλο να αναγράφεται το όνομα χρήστη του εκπαιδευτικού στον οποίο θα αποδοθεί ο συγκεκριμένος ρόλος.
Δείτε το ακόλουθο παράδειγμα:
Καθηγητής με e-mail = testprof@sch.gr
ΕΙΣΑΓΩΓΗ : Εισαγωγής εξοπλισμού στο κτηματολόγιο. (καθ. πληροφορικής) =testprof
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: Διαχείρισης εξοπλισμού (υπ. εργαστηρίου)=testprof
ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ : Απογραφής εξοπλισμού (διευθυντής)= testprof
Στο ρόλο ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ πρέπει να οριστεί αποκλειστικά ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ / ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του σχολείου. Στους άλλους δύο ρόλους αν δεν υπάρχει καθηγητής πληροφορικής ή υπεύθυνος εργαστηρίου μπορεί να οριστεί και πάλι ο διευθυντής/υποδιευθυντής ή ένας εκπαιδευτικός που έχει καλύτερη επαφή με τα θέματα χρήσης εξοπλισμού Πληροφορικής . Είναι δυνατό στους ρόλους ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ & της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ να οριστούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί Για παράδειγμα στην ομάδα ΕΙΣΑΓΩΓΗ μπορούν να οριστούν δύο ή και τρείς εκπαιδευτικοί (π.χ δύο καθηγητές πληροφορικής και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου)
Σας ευχαριστούμε που εμπιστεύεστε τις υπηρεσίες του ΠΣΔ
Είμαστε στη διάθεσή σας.
Για την υπηρεσία Κτηματολογίου του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου
Διαγωνισμοί και νέα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου
Αγαπητά Μέλη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας,
Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids.gr του ΙΤΕ προχώρησε στη μετάφραση του γνωστού παιδικού βιβλίου «Η Μεγάλη Απόφαση του @Παπάκη» από το αντίστοιχο παιδικό βιβλίο «Digiduck’s Big Decision” του Βρετανικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το βιβλίο πραγματεύεται τα συναισθήματα των μικρών παιδιών στο διαδίκτυο και πόσο εύκολα μπορεί κάτι το οποίο εμείς θεωρούμε αστείο τελικά να πληγώσει τους φίλους μας. Το ηλεκτρονικό αρχείο του βιβλίου διατίθεται στην ιστοσελίδα τουSaferInternet4Kids (https://saferinternet4kids.gr/digiduck) από όπου μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν, να το τυπώσετε και να το διαβάσετε ή να το διανέμετε στους μαθητές σας.
Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας σας υπενθυμίζουμε τους δυο πανελλήνιους σχολικούς διαγωνισμούς που διοργανώνουμε και φέτος με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου και οι οποίοι τέθηκαν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Περισσότερες πληροφορίες για τους διαγωνισμούς μπορείτε να δείτε εδώ:
http://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/sid2018-d1/
http://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/sid2018-d2/
Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την Πανευρωπαϊκή προσπάθεια για ένα καλύτερο και ποιοτικότερο διαδίκτυο! Μπορείτε κι εσείς να συμμετάσχετε συμπληρώνοντας την φόρμα υποστηρικτή στο σύνδεσμο:
Εγγραφή υποστηρικτή: http://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/sid18-yposthrikths/
Ευελπιστούμε και φέτος στην πολύτιμη βοήθειά σας για την επιτυχή διοργάνωση των διαγωνισμών και τη διάδοση του μηνύματος για ένα ποιοτικό διαδίκτυο.
Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
Με εκτίμηση
H Oμάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ινστιτούτο Πληροφορικής
Πρόσκληση Επιμόρφωσης: Απλοποιημένες μορφές διδασκαλίας προγραμματισμού σε περιβάλλον App-inventor, καθηγητών Λυκείου – ΕΠΑΛ Π.Ε. Αχαΐας
Καλούνται να προσέλθουν για την παρακολούθηση εργαστηριακών βιωματικών Σεμιναρίων App-Ιnventor, οι εκπαιδευτικών πληροφορικής κλάδου ΠΕ19 και ΠΕ20, που διδάσκουν το μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Π.Ε. Αχαΐας, για την υποστήριξη των μαθημάτων διδασκαλίας τους στο παραπάνω αντικείμενο, με επιμορφωτές τους Μπακόπουλο Νικόλαο (ΠΕ19 του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών) και Μπίρμπα Θεόδωρο (ΠΕ19 σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Π.Ε. Αχαΐας – Ηλείας).
Λεπτομέρειες στο συνημμένο έγγραφο.
Συνημμένα
Σεμινάριο «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στο πεδίο του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού βασισμένου σε μαθησιακές στρατηγικές και με χρήση του εργαλείου LAMS» Ιανουάριος-Μάρτιος 2018 από το ΠΕΚ Πάτρας
σας ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση του Προαιρετικού Επιμορφωτικού Σεμιναρίου με θέμα
«Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στο πεδίο του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού βασισμένου σε μαθησιακές στρατηγικές και με χρήση του εργαλείου LAMS» Ιανουάριος-Μάρτιος 2018
Προσοχή:
Η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για το σεμινάριο έχει καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 08/12/2017 11:30 π.μ.